Girişimcilerin hayali başladıkları işin sonunu getirmektir. Sonunu getirirken de maddi anlamda destelerini ayarlamak ve para kazanmaktır. Ancak başarmak inanmanın yarısı olsa da, tamamen doğru olduğunun ya da yanlışlar yapmadığı anlamına gelmez. Yapılan hatalar ise bir girişimin “para kazanmaya başladığı” an gerçekleşebilir.
1) Bir Hesap Oluşturmamak
Markete gitmeden önce bile hesap kitap yaparken, girişim tamamlandıktan sonra da belli bir program takip etmek gerekir. bir yatırım almak ya da büyümek için harcamalarda bulunmak gibi hareketler uzun vadeli bir gelecek planı için yapılan yatırımlardır. Bunların takibi ise bir hesap üzerinden daha kolay görülebilir.Bazı işler basit matematik hesaplarına dayanmasa da, sorumlulukları gözden geçirmek ve gerçekleştirmek adına yapılması gereken bir hareket olacaktır.
2) Vergiler İçin Para Ayırmayı Unutmak
Bir girişim sahibi olmak veya girişimde çalışmak demek sarf ettiğiniz eforun bazen üstüne çıkmak demektir. Meşgul olmayı yeniden tanımladığınız bu iş alanında peşinizi bırakmayan bazı gereksinimler de olacaktır ki bunlardan biri de; vergilerdir. Kazancınızın üzerinden vergi ödersiniz. Kumbaranızı iyi tanıtıp içinden bir parça ayırmanız anlamına gelir.
3) Yanınızda Bulunan İnsanları İyi Tanımamak
Bir girişime başlamadan önce yanınızda bulunacak insanları iyi seçtiğinizi düşünürsünüz. Güvenmek ve güvenilmek bir işe başlamadan önce olması gereken en önemli etkenlerden birisidir. Ancak bu sadece işe başlarken değil bir işin devamını getirirken de önemli bir etkiye sahip olacaktır.Aileniz, arkadaşlarınız ve siz ne kadar büyükseniz aynı zaman da o kadar küçüksünüz demektir. İnişli çıkışlı bir iş hayatına da sahip olabilirsiniz. Yalnız olmadığınızı bilmek sizin en büyük desteğiniz, yeri geldiğinde ise yalnız kalmak en büyük motivasyonunuz olacaktır.
4) Fayda Odaklı Düşünememek
İnsanlar robot değil ki ne zaman durup ne zaman çalışacağını anımsatan bir programlaması olsun. Baskı altında iken çalışmayı kesebilirsiniz. Önceliklerinizi planlarken maddi anlamda bir kazancı ikinci plana atarak kendinizi ön plana koyduğunuzu da düşünebilirsiniz. Olay kimin nasıl öncelik sırasına sahip olması ile çözülmüyor. Neleri aynı anda yapabileceğinizi fark etmeniz ile çözüme kavuşuyor.