Koçulu bu tehditvari tutum karşısında kapıları tamamen kapatıyor. Kik’in avukatları bu sefer durumuNPM’e anlatıyor. (NPM, JavaScript’de oluşturulmuş projeler ve kütüphaneler için bir nevi liman. Geliştirilen kodlar NPM’e bir isim altında gönderiliyor ve NPM’in bünyesindeki projeler birbirlerine referans göstererek daha önce üretilmiş bir kodu tekrar yazmak yerine tekrar kullanarak zamandan tasarruf ediyorlar.) NPM’in CEO’su Isaav Schlueter, Kik’in avukatlarıyla görüşüyor ve Koçulu’ya haber vermeden ismin değiştirilme talebini kabul ediyor. Tabii bu durum Koçulu’nun hayal kırıklığı yaşamasına sebep oluyor. Çünkü Türk yazılımcının geliştirdiği paketteki modüller, NPM üzerinden yayınlanıyordu.
Koçulu ise bu durum karşısında NPM’deki bütün modüllerini kaldırmakla birlikte bir de 11 satırlık kod parçasını siliyor ve bundan sonra olaylar patlak veriyor. Yazılım geliştiriciler, silinen bu kodun ardından şöyle bir hata almaya başlıyorlar: “npm ERR! 404 ‘left-pad’ is not in the npm registry.”
İçinde Facebook’un geliştirdiği React, Babel gibi birçok paket işlemez hale geliyor ve bu sorun 2.5 saat kadar sürüyor. Bu sürede birçok popüler siteye erişim sıkıntısı yaşanıyor. NPM ise bu durumdan ders alarak paketlerin geri çekilmesi işlemini yavaşlatıyor. (tükürdüğünü yalıyor da diyebiliriz)
Kik’in avukatlarının ve NPM’in tutumuna karşı tepkisiz kalamadığını söyleyen Koçulu, son olarak şunları söyledi: “NPM şirketinin dağıttığı 273 adet irili ufaklı projemi hemen geri çektim. 273 projeden özellikle bir tanesi, modern internet altyapısının domino taşlarından bir tanesi olan, 10 satırlık oldukça basit bir kod parçasıydı. Bu nedenle binlerce internet sitesi 2.5 saat boyunca geliştirme ve yayın aşamasında kesintiye uğradı. NPM, 2.5 saat sonra zararın büyümesini önlemek için kodlarımı tekrar yayınlamaya başladı. Ben de aynı zamanda projelerimi gönüllülere dağıtmaya başladım.“